13-Maj-2018

Referat fra hjemmekampen mod RIF/TOF (13-05)

Stolpe ud og sløvt tempo.

Vi får startet godt ud og sidder på det meste af spillet, vi får lavet en del gode angreb og RIF/TOF er egentlig først rigtig farlige i det 13’ minut, hvor et lidt kikset benspænd giver straffespark og gult kort til vores målmand.

Straffesparket bliver der scoret på, men på trods af det sidder vi altså på stort set alt i de første tyve minutter.

I det 20’ minut scorer RIF/TOF dog igen, da vi bliver straffet efter at have prøvet vores bedste Barcelona imitation med 10 pasninger fra back, til målmand, til midterforsvar og tilbage igen.

Efter deres 2. mål går vi ned i kadence, vi bliver opgivende i vores udtryk og er alt for langsomme til at komme ind i duellerne, RIF/TOF sidder i denne periode på det meste af spillet og scorer da også til 0-3 i det 30’ minut.

Vi får dog udlignet to minutter efter deres tredje mål og får i perioden efter presset godt på og lavet en del gode angreb, med Mølles afdribling af fire modstandere som den altoverskyggende detalje inden vi går til pause. 1-3.

I anden halvleg starter vi lidt dårligt ud, men kommer efter det i slutningen af kampen.

På trods af en lidt sløv indsats formår vi at få presset dem lidt og begge hold når at få scoret tre mål, så kampen slutter 4-6 i RIF/TOF’s favør.

MOTM: Kampens spiller var den bedste på en dårlig dag for os. Som en af de få var hun meget bevægelig igennem hele kampen og selvom det ikke er alt der lykkedes, får hun alligevel lavet en del gode ting, bl.a. et par oplæg til første og sidste mål.

MOTM er Malene Guldager.

29-April-2018

Referat fra hjemmekampen mod FC Hornsherred (29-04)

Eventyrligt spil i målorgie.

Efter et par sløje kampe i starten af sæsonen skulle der ske noget nyt, vi skiftede system fra 3-5-2, som havde virket rigtig godt i opstarten men som vi ikke havde lykkedes med at få til at fungere i turneringskampene, til en 4-4-2 som de fleste spillere har på rygraden.

Oplægget til dagens kamp var at vi skulle spille frigjort og spille med glæde. Allerede fra første fløjt kunne man se at spillerne var tændte og vi spiller rigtig god fodbold lige fra starten.

Frederikke og Vingaa virker helt ustyrlige for modstandernes forsvar og allerede efter 13 minutter er første kasse sat ind og efter 21 minutter står den 3-0.

De fleste steder på banen bliver der spillet sambabold og da dommeren fløjter til halvleg har Frederikke allerede scoret hattrick og Hornsherred skal faktisk være glade for ’kun’ at være bagud 4-0, da vi har en del store chancer der ikke bliver scoret på.

Anden halvleg starter som første sluttede og vi scorer igen i det 51. minut efter flot offensivt spil.

I det 66. minut stopper festen dog midlertidig, da Malene K klipper en Hornsherred spiller, der er alene igennem.
Direkte rødt kort og straffespark. Pludselig er stillingen 5-1 og vi spiller 10 mod 11.

I de efterfølgende 25 minutter har vi svært ved at omstille os til at spille i undertal.

Vores bagkæde bliver nervøs og kommer til at stå for langt tilbage hvilket gør at Hornsherred får masser af plads på midtbanen og det gør at de får en del gode muligheder i slutningen af kampen.

Vi får lukket to mål ind i slutningen af kampen, men får dog også selv scoret to mål efter vi bliver reduceret til 10 mand, så kampen ender 7-3 til de skyblå.

MOTM: Kampens spiller var i dag det helt store offensive omdrejningspunkt. Hendes mange dybdeløb og udfordringer gjorde at hun var en evig plage for modstandernes bagkæde. Udover at bidrage som opspilsstation, hvor hun fordelte boldene til højre og venstre, så lavede hun også fire mål og en enkelt assist.

MOTM er Frederikke Dalgaard.

24-April-2018

Referat fra udekampen mod Lynge-Broby (19-04)

Tæt duel tabt på målstregen.

På trods af at der på papiret var rigelig med stål på banen, så startede vi første halvleg med gummiben.

Vi kommer rigtig skidt fra start i første halvleg og indenfor de første ti minutter har vi allerede haft 18 store opspils- og positionerings fejl.

På trods af vores tag-selv buffet af boldtab formår Lynge Broby dog ikke at komme foran og de har faktisk kun to gode chancer i første halvleg.

Første halvleg slutter ligeså skidt som den er startet og med vores alenlange liste med boldtab, fejlafleveringer, manglende sideforskydning og dårlige tacklinger er det eneste lyspunkt at vi trods alt har været dygtige til at få bolden clearet når Lynge Broby er nået op på den sidste tredjedel.

I anden halvleg bliver det spillemæssige lys tændt og den gejst og det spil vi kommer ud med er som nat og dag fra det vi så i første halvleg.
I det første kvarter dominerer vi kampen og Lynge Broby må affinde sig med at forsvare.

19 minutter inde i anden halvleg laver vi et offensivt sats, med en skævvridning af systemet spiller vi reelt med tre angribere og en enkelt hængende med en plan om at pumpe bolde fremad og virkelig prøve at presse Lynge’s bagkæde.

I det 66. minut får vi kampens største chance, Ris’ bruger sin fysik godt til at holde modstanderne væk og kan banke en afslutning afsted der kysser højre stolpe, desværre er det stolpe ud.

De efterfølgende minutter presser vi godt på og har flere gode chancer, dog mangler vi det sidste før vi kan få puttet bolden i kassen.

Sådan et offensivt sats må jo nødvendigvis efterlade nogle huller bagtil og det gjorde det også på os.

I det 83. minut scorer Lynge Broby kampens enlige mål. Malene appelerer for offside i situationen, om der var det er svært at sige, den bliver i hvert fald ikke dømt.

0-1 bliver kampens endelige resultat.

MOTM: Kampens spiller kæmpede røven ud af bukserne kampen igennem. På en dag, hvor de fleste havde gummiben, var hun kompromisløs i sine tacklinger og sikker i sit opspil.
Udover at være urimelig god i marken, så ofrede hun sig også for holdet og tog den ene halvleg på kassen hvor hun også var utrolig sikker.

MOTM er Rikke Blum.

15-April-2018

Referat fra hjemmekampen mod HB Køge (15-04)

Hård fight giver uafgjort trods chokstart.

To minutter og syv sekunder var der spillet før Køge gjorde det onde ved de skyblå og stillingen var 0-1, en hurtig omstilling og et manglende tilbageløb var desværre nok til at fange os på det forkerte ben.

Måske var det præcis sådan en kold spand vand i hovedet som vi havde brug for, for efter scoringen får vi kæmpet os ind i kampen og vi har de efterfølgende minutter to gode angreb hvor vi lige mangler den sidste skarphed før det bliver rigtig farligt.

Da der er spillet tolv minutter, får vi sendt en god bold i dybden som Vingaa får opsnappet og driblet ind i feltet hvor hun bliver klippet af en Køge spiller så hun laver flyvende kolbøtter, dommeren er dog hurtig og før hun lander lyder fløjten og der er peget på pletten!
Da straffesparket skal tages falder valget på banens skarpeste venstreben, Malene træder stensikkert frem, sender målmanden til højre og sætter bolden oppe i venstre hjørne. 1-1 efter 13 minutter.

De efterfølgende fem minutter formår vi at fastholde et solidt pres på deres bagerste kæde og vi får spillet os frem til et par hæderlige chancer. Den sidste halvdel af første halvleg spiller vi dog mere uden bold end med, da HB Køge sætter sig tungt på spillet og får spillet sig til 2-3 anstændige chancer.

De første 20 minutter af anden halvleg bølger kampen lidt frem og tilbage uden de store angreb, dog har Køge en chance i det 17 minut, der tvinger Amalie ud i en TV-redning af dimensioner!

Det efterfølgende kvarter sidder vi på det meste og vi får spillet os frem til det ene gode angreb efter det andet, uden at nævne navne kan jeg sige at Vingaa og Frederikke skylder en pind hver.

I det 82. minut får Freja sendt en lang bold op på Vingaa, der får vendt på sin modstander og spillet den ud til venstre hvor bolden bliver sparket i kassen med en dommedagsyderside – målmanden har efterfølgende udtalt at hun kun nåede at se røgen.

Tre minutter før tid slutter festen dog for de skyblå, da Køge napper bolden på en uprovokeret fejl og sætter den ind til 2-2.

Øv øv øv, dog kan vi glæde os over det ene point, da Køge nok godt kunne have scoret flere end de to de gjorde i dag.

MOTM: Kampens spiller sugede alt til sig oppe foran, hun var direkte involveret i begge vores mål og efter nærmere gennemgang af videomaterialet viser det sig at hun faktisk har foden med i langt de fleste af de angreb der bliver farlige. Med lidt mere held havde hun nok også nappet en ekstra assist og en scoring. MOTM er Pernille Vingaa.

Af andre nævneværdige præstationer har vi Blum og Freja der begge leverede en solid indsats.

07-April-2018

Referat fra Udekampen mod ØUB (07-04)

Lort, pis, røv!

Selvom dagens kamp startede godt, så gik der ikke længe før vi kom under ret kraftigt pres.
Der var ikke ret meget der fungerede idag, vores afleveringer, vores første berøringer og vores beslutninger havde vi glemt at pakke i tasken da vi kørte fra Ringsted, og når vi så oven i købet ikke viser ret meget fight er der sgu langt hjem...

Som sagt startede kampen godt, vi får taget ØUB med bukserne nede og får allerede fra start skabt en del chancer, det giver bonus da Cille får smækket en bold ind i feltet til Krig, der i bedste Ronaldo-stil laver debut mål på hovedstød. Bum bang, 1-0 til de skyblå.

Vi fortsætter de gode takter de næste minutter og får skabt en del chancer på gode indlæg fra både Freja og Cille - desværre mangler skarpheden foran kassen og vi får sparket et par store chancer forbi stolpen.

Efter den første tids dominans går vi helt i baglås og ØUB har 3-4 chancer til at få udlignet, men til stor forbløffelse for alle på banen formår de gang på gang at skyde forbi mål, på trods af at vi mange gange er fuldstændig sat - en enkelt gang brænder de endda på åbent mål.

I slutningen af første halvleg får vi styr på de gules bombardement og vi slutter halvlegen med den bedste chance, da Cille hamrer en langskudsraket på venstre stolpe.

Anden halvleg er der ikke meget positivt at skrive hjem om og jeg vil derfor ikke sige andet end vi formår at få et gult kort, lukke mål ind på en friløber og indkassere et straffespark.
Av av av, det bliver til et 1-2 nederlag i sæsonens første kamp.

MOTM: Kampens spiller idag er en som jeg ikke lagde så meget mærke til under selve kampen, men efter at have set videoen igennem kan jeg sige at hun stort set hele kampen igennem har været rigtig godt placeret, hun har vundet langt de fleste af hendes nærkampe og har generelt lavet meget få fejl og mange rigtig gode ting. MOTM er Anja Sørensen.

Af andre nævneværdige præstationer har vi Blum og Cille der begge gjorde det fornuftigt.

Efteranalyse: Vi har vist at vi kan spille rigtig god fodbold, så hvad gik der galt idag?
Min påstand er at vi har alt for stor udskiftning af spillere i kampene, så længe vi ikke kan samle flere end 8 af vores egne spillere til kamp, så kommer vi til at få det svært.
Selvom vi får god hjælp, så kræver det altså at man spiller og træner sammen til daglig for at man kan opbygge de relationer og den forståelse der skal til for at vi kan begynde at spille godt sammen.
Fraværet af både Malene G og Gry rammer os også hårdt, da det er næsten 60 års fodbolderfaring der bliver revet ud af holdet på en gang.

Derfor; hvis vi skal vinde kampe, så skal vi se at prioritere at komme til træning og få taget tid i kalenderen til at vi kan stille med 11 af "vores egne" til kampene.

En fodboldsæson er lang og en enkelt kamp betyder ikke det store i det samlede billede, så op med hovedet piger! Vi tager sejren næste gang :)

Stor tak til de tre U15 spillere samt Krig og Cille, der hjalp os idag.